lasinpuhallus
 
'.

LASINPUHALLUSKURSSIT

Kuuma lasimassa hehkuu lasiuunissa odottaen muotoilijaansa.

Lasinpuhalluskurssille osallistuminen on hauskaa ja sopivan haasteellista tekemistä kaiken ikäisille ihmisille.

KURSSIMME SOPIVAT ALOITTELIJOILLE, joten osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta lasinpuhalluksesta. Muistoksi kurssista jää itse muotoiltu tai puhallettu lasiesine, onko se sitten käyttö- tai koriste-esine, sen päätät sinä. Jokaisen osallistujan valmistama esine on uniikki. Kurssista riippuen esineitä tehdään 1 – 5 kpl/henkilö. 
Kurssimme ovat joko avoimia tai yksityiskursseja. 

KATSO koko kurssivalikoima ja -hinnasto sekä kurssiaikataulut  ja varaa omasi jo tänään. Varaukset kurssit@biancoblu.fi tai soittamalla 045 139 0020. Kurssit järjestetään osoitteessa Kuparivasarantie 7 A, Fiskars.

Kurssille osallistujat saavat  20 % alennuksen myymälän normaalihintaisista lasituotteista. K
aikki kurssit ja kurssipaketit voi ostaa myös lahjakorttina. Kurssit soveltuvat myös RYHMILLE (katso muu ryhmäohjelmatarjonta).

LASIPUHALLUSKURSSI on erinomainen JOULULAHJA lahjakorttina. Kirjaa viestikenttään jos haluat kurssin joululahjakorttina, tilauksen voi tehdä aina aattopäivään klo 13.00 asti (aattona tulleet tilaukset toimitetaan sähköpositse).

Kursseilla tutustutaan perinteisiin lasinpuhallustekniikoihin ja valmistetaan omia tuotteita lasimestarin avustuksella. Kurssin alussa kerrotaan lyhyesti turvallisuusasioista, käytettävistä laitteista, työkaluista ja työskentelytavoista. Kurssi sisältää opetuksen, tarvittavat työkalut ja materiaalit oman lasiesineen valmistukseen.

Peruskurssit (startti, pika, koko- ja puolipäivä yms.) ovat tarkoitettu aloittelijoille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta lasinpuhalluksesta. Pääpaino kurssilla on esineiden muotoilu lasimassasta puhaltamalla, venyttämällä, pyörittämällä tai pihdeillä muotoillen. 

Jatkokurssit ovat tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet joko puoli- tai kokopäiväkurssin aikaisemmin. Jatkokursseilla oman työn osuus kasvaa ja ideana on saavuttaa myöhemmin taso, jossa voi tehdä omatoimisesti esineitä. Matka tähän on pitkä ja taatusti mielenkiintoinen.

Kurssipaikan varaaminen ja vahvistus:
Kursseille osallistuminen on AINA sovittava erikseen etukäteen lasimestarin kanssa 045 139 0020 tai kurssit@biancoblu.fi (kurssipaikkaa ei voi varata kotisivuilta suoraan). Kurssipaikka vahvistuu vasta kun olet sopinut päivän ja saanut kirjallisen vahvistuksen (e-mail, tekstiviesti tms.) ja olet maksanut joko koko kurssin tai varausmaksun (50 eur/hlö, summa vähennetään kokonaishinnasta).


Vaatetus:
Uunilla työskennellessä tulee kuuma, mutta omaa vuoroa odotellessa voi olla viileämpää. Suosittelemme rentoa helppoa pukeutumista (uunille mentäessä voi riisua päällysvaatteen jne). Mikäli käsiesi iho on hyvin lämmönarka, kannattaa ottaa mukaan pitkähihainen vaate. Hyvät kengät jalkaan, mielellään umpimallia. 

Tauot/ruokailut:
Riippuen kurssin pituudesta, kurssi sisältää tarvittavan määrän taukoja. Lähietäisyydellä on ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia lounaan tai kahvit.

Halutessa mukaan voi ottaa omat eväät. Studiolla on tarjolla maksusta virvoitusjuomia ja jäätelöä (jäätelö vain kesäaikaan).

Turvallisuus:
Kurssilaisia ei ole vakuutettu kurssinjärjestäjän toimesta, joten jokainen voi halutessaan tarkastaa oman vakuutustilanteensa omasta vakuutusyhtiöstään. Vakavia tapaturmia kurssilaisille ei ole kuitenkaan koskaan tapahtunut, pieniä palohaavoja lukuun ottamatta. Ensiapuvälineet löytyvät toki studiolta. Teemme parhaamme että lasinpuhalluskokemuksesi on turvallinen ja miellyttävä.

Tuotteiden toimitus ja säilytys:
Valmistetut lasiesineet ovat saatavilla lasimestarin jälkikäsittelyn (jännitteen poisto/hionnat/kaiverrukset) jälkeen aikaisintaan seuraavana päivänä, enintään kuukauden sisällä kurssista

Kurssilla valmistuneet lasiesineet voidaan noutaa Fiskarsista tai Nummelasta. Noudosta on sovittava erikseen vähintään vuorokausi ennen noutoa. Tuotteet voidaan myös lähettää osallistujille, jolloin kurssilainen maksaa rahdin. 

Säilytysaika kurssilla valmistetuille tuotteille on 3 kk (tarvittaessa erikseen sovittaessa enemmän). Tämän jälkeen emme voi taata esineiden saatavuutta. Noutamattomat tuotteet ja muu ylijäämälasi siirtyy kierrätyslasiksi.

Peruutusehdot/kurssipäivän uudelleen aikataulutus:
Mikäli osallistuja ei saavu kurssille tai peruu kurssin vähemmän kuin 48 tuntia ennen kurssin alkua, varausmaksua ei palauteta. Jos varausmaksua ei ole maksettu perimme 50 euron sakkomaksun, mikäli kurssilaiset jättävät tulematta paikalle ilman pätevää etukäteisselvitystä poissaolon syystä. Mikäli olet ehtinyt maksaa koko kurssin ja se peruuntuu, kurssin hinta palautetaan (ilman varausmaksua). Kurssin siirto on kuitenkin aina mahdollista.

Mikäli tarvetta kurssipäivän siirrolle, ota yhteyttä mahdollisimman pian (kuitenkin 48 tuntia ennen kurssin alkua).  Olemme joustavia aikataulujen suhteen ja uusi kurssiajankohta voidaan siirtää jopa vuodella eteenpäin varausmaksun päivämäärästä.  

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kurssiaikataulujen ja sisältöjen muutoksiin.


 

Aukioloajat:

Avoinna ma-la klo 10-17, su klo 11-16

Olemme toki paikalla useasti myös muulloinkin. Parhaiten asia selviää kun soitat ja varmistat tilanteen! Bianco Blu info 045 139 0020. Lasinpuhallusta jokaisena aukiolopäivänä 😄

Lasistudiomme on avoinna normaalisti ja lasinpuhalluskurssit jatkuvat kurssiaikataulujen mukaisesti. Sekä avoimia- että yksityiskursseja on mahdollisuus suorittaa viikon jokaisena päivänä.

Seuraamme koronavirustilannetta aktiivisesti ja toimimme viranomaisohjeiden mukaisesti. Olemme tehostaneet pintojen puhdistusta, puhalluspillit desinfioidaan ja käsidesiä saatavilla studiolla. Jos tunnet itsesi flunssaiseksi tai epäilet virustartuntaa, ethän tule paikan päälle (kurssin/vierailun voi siirtää myöhempään ajankohtaan).

Mikäli omistat Bianco Blu Oy:n lahjakortin, jonka määräaika on umpeutumassa etkä ehdi käyttää sitä ajoissa, voit halutessasi ostaa kortille jatkoaikaa.

 
 
Checkout